Geheel terecht wordt mij af en toe gevraagd of ik alle foto’s die ik maak op facebook zet.

Goeie vraag. Want de foto’s die ik wil maken zijn vaak net een tikkie bloter en spannender, en je maakt ze niet bij de fotograaf om de hoek. Het zijn geen dressoirfoto’s, zeg ik wel eens.   Omdat ‘dressoirfoto’ misschien een Volendammer woord is licht ik het even toe: dat zijn foto’s die je op dressoir zet en waar je je niet licht gênant bij voelt als opa of oma de foto zien.  Dan snap je even de setting.

Het zit zo: in principe wil ik de beste foto toch echt wel op facebook zetten. Het is namelijk mijn reclame en een plaatje zegt gewoon meer dan duizend woorden.

Daarom zal ik ook altijd aan je vragen of ik de beste foto op facebook mag publiceren, en op mijn website eddiesmitfotografie.nl. Maar .. we doen het alleen als we het er beiden mee eens zijn. Anders niet.

Inmiddels heb ik stel geweldige mensen op bezoek gehad. Allemaal enorm fotogeniek en het grootste deel vrouwen deze keer.   Het is super leuk om in zo’n twee uur tijd een foto neer te zetten waar we beiden trots op zijn.   Inderdaad duurt het best wel lang zo’n sessie, maar ik ga voor de persoonlijke aandacht en wil echt iets indrukwekkends neerzetten. Het is in elk geval niet zo dat je moet gaan zitten, mooi moet zijn en na 10 minuten weer buiten staat.

Dus vrouwen én mannen: twijfel niet en stuur een berichtje als je een bijzondere foto van je zelf wilt; je kunt op mijn facebook en website zien wat voor werk ik maak.   Als je bijzondere ideeën hebt moet je ze trouwens altijd even noemen ,wie weet kunnen we er wat mee.

Daarnaast heb ik ook nog mijn persoonlijke hobbyprojecten waar ik mee aan het experimenteren ben. Daar ga ik voor pure kunst zoals die man die kauwgom aan het blazen is, en daar ben ik vooralsnog op zoek naar de wat gespierdere mannen. Ik vind op pinterest en instagram de mooiste foto’s die ik wil na maken. Het vinden van dit soort mannen die dit durven is wat lastiger maar ik beloof je : de foto ga je geweldig vinden. En je vriendin ook.   Dus doe ’s gek en stuur een berichtje, ook als je zelf een mooi idee hebt!