Gisteren, zaterdag,  was erg leuk.

Ik heb een professionele fotografe gesproken en ik heb mijn buren gesproken.   Als ik die ontmoetingen aan elkaar knoop, dan merk ik dat er hier en daar wat ruis op de lijn zit over wat ik doe, over wat ik bied. En ook over wat ik niet doe en over wat ik niet bied.

Eerst een paar vraag-en-antwoord voorbeelden waar het woord ‘nee’ een beetje vaak in het antwoord zit:

  • “Druk jij je foto’s af voor je klanten?”. Ehm nee. Als m’n klanten dat willen dan doe ik dat natuurlijk wel (ik heb eindelijk een club gevonden die de kleuren afdrukt zoals ze er op mijn scherm uit zien, hier ben ik super blij mee ben) maar in principe lever ik de foto’s digitaal.
  • “Kan ik mijn (new born) kids bij jou laten fotograferen? (mijn kinderen zijn engeltjes)”.   Nee, hier zijn fotografen voor die daar veel meer energie van krijgen dan ik.
  • “Zet je communicantjes op foto’s? Goed voor je omzet!”. Nee, dit kunnen anderen fotografen veel beter.
  • “Maak je trouwfoto’s?”. Nee ook niet.

 

En nu het positieve stuk van mijn tekst: maar wat ik dan wel doe!

Ik ben vooral goed in het maken van een-op-een foto’s van mannen en vrouwen.

Dit zijn foto’s die je bijvoorbeeld op social media kunt gebruiken.   Denk aan een indrukwekkende of stoere omslagfoto op facebook.   Of je wilt je partner een foto-cadeau van jezelf geven. Denk aan een foto waar je net wat meer bijzonder op staat dan dat van je gewend is. Of je wilt je zelf vastleggen omdat je er nu gewoon super goed uit ziet , dat is óók een goede reden om eens langs te komen.

In feite wil ik je op zo’n manier vastleggen dat degene die de foto ziet “wow, heftige foto!” roept.

Even wat voorbeelden:

  • Mannen die in de sportschool super hard trainen om een gespierd en indrukwekkend lichaam te krijgen.   Zonde om dit niet vast te leggen!
  • Mannen en vrouwen die trots zijn op een tattoo waar ze hun persoonlijkheid mee onderstrepen.   Wat denk je hoe mooi om dit op een stoere manier te bewaren nu alles nog strak in het vel zit?
  • Of misschien de wat oudere vrouw die weet dat ze gewoon sexy is maar er niet mee naar de fotograaf om de hoek durft? Call me, we maken een plan.

 

Los hier van doe ik ook andere leuke dingen hoor.   Maar al te vaak vervoer ik mijn studiolampen naar een locatie om daar een shoot te doen.   Of ik maak zo’n over-the-top foto, die vind ik geweldig.  Ik sta juist erg open voor nieuwe of experimentele dingen dus stuur gewoon een berichtje als je een idee hebt waar ik nog niet op gekomen ben.

Maar mijn basis is het maken van die ene wow-foto, voor mannen en vrouwen.

Waar zo’n zaterdag vol ontmoetingen al niet goed voor is 🙂