Ik moest in ene aan Onslow denken, van Hyacint Bucket van vroeger.   Onslow was een dikke, onverzorgde vent die altijd ongeschoren in zo’n overhemdje rond liep, misschien ken je ‘m nog.

Ik moest aan hem denken omdat ik een paar keer gezegd heb dat ik ook wel eens zo’n getatoeëerde dikke vent wil fotograferen; lekker onbeholpen fotogeniek.

Tot aan vandaag heb ik heel ander soort modellen op bezoek gehad. De een nog fotogenieker dan de ander.   En ik leer per shoot erg veel: hoe krijg ik zo’n iemand het best in beeld? Wat klopt en wat klopt niet? Ingezoomd of uitgezoomd? Oogcontact of niet?   Hoe zorg ik voor een klik?

Ook praktische dingen: ik heb nu een paar maal een paar echte lange mannen op bezoek gehad en dan is het plotseling wat krap en klein aan het worden in mijn studiootje-op-zolder! Onlangs moest een model op een gegeven op de hurken zitten vanwege zijn lengte, en omdat dit niet echt de bedoeling is moest ik creatief aan de bak om toch een normale foto voor elkaar te krijgen!

En ik ga echt ook inspiratie op doen om stoere foto’s van vrouwen te maken. Daar komen plotseling heel andere vragen op je af. Durf ik bijvoorbeeld te vragen of ze topless wil en met de hand haar borsten bedekken? Deze vraag duw ik nog even voor mij uit.

Af en toe vergelijk ik dit allemaal met autorijden: ik heb mijn rijbewijs gehaald maar ik wil nu veel uren op de weg maken om eenvoudig pakkende, aansprekende foto’s te kunnen maken zonder al te veel te hoeven nadenken waar het gas, de koppeling of de rem zit.

Oefening baart kunst.

Boodschap van dit alles: ik ben nog steeds op zoek naar modellen. En ik ben gek op alles wat een beetje de aandacht trekt. Een mooie tattoo, hippe (dag)baard, neusring, sixpack, gekleurd haar, verzin het maar.

Onslow en Hyacint schuif ik nog even naar achteren 😉