Gisteren had ik twee vrienden op bezoek.  Het was gezellig, de wijn was goed en we hadden leuke gesprekken.  Ook over eddiesmitfotografie.nl natuurlijk.

Er kwam onder andere ter sprake of mijn niche “stoer en anders”  nou verstandig is of niet. Want met bruiloften en eerste communies kun je toch veel beter scoren? Of foto’s van verliefde stelletjes die elkaar diep in de ogen kijken?  Die doen het goed op het dressoir!  En met foto’s van de kinderen kun je mooi omzet maken.

Maar nee, gelukkig twijfel ik niet.  Ik weet dat als je foto’s maakt waar je niet honderd procent achter staat, dat de foto dan gedoemd is te mislukken, hoe lief knap en aardig de modellen ook zijn.   Nou zeg ik er wel bij dat ik blij ben dat ik een mooie baan heb in de ICT, want met gemiddeld een foto per week – waar ik nu op zit – ziet je businessplan er nogal magertjes uit zeg maar 🙂

Iets anders dat mijn vrienden noemde vond ik een goeie tip: ik moet oppassen dat ik niet de indruk wek alleen maar gespierde fitnessmodellen op ontbloot bovenlijf op de foto te zetten, want anders durven mensen die een gewoon lichaam hebben geen mailtje te sturen.  True: ik fotografeer de fitnessmodellen graag en vind het superleuk om te doen.  Maar een gewone man vol tattoo’s of met een heftige baard of rokend of zo is erg inspirerend.

Maar een model moet een ‘catch’  hebben, daar krijg ik echt energie van, dat vind ik wel een voorwaarde. Hoe genuanceerd de catch ook is.  Daar doe ik het voor.  Als ik een vrouw zie met blauw geverfd haar ga ik haar mijn visitekaartje geven, echt.

De derde tip van mijn vrienden was dat ik niet alleen naar Deen moet gaan om modellen te scouten maar ook naar andere supermarkten want anders is mijn actieradius te klein.

Omdat Dirk van den Broek in Volendam vooralsnog wat lastig is: Vomar, here I come.