De afgelopen weken heb ik vooral IJsland op de foto gezet, en daarom was het even stil op eddiesmitfotografie.nl.

Gelukkig heb ik deze week de draad weer kunnen oppakken, en ik ben behoorlijk buiten m’n comfortzone gestapt. En hoe: ik heb m’n eerste echte shoot gehad met een vrouw! Dit proefde naar meer, en dat ga ik ook doen.

Er kwamen wel wat goeie vragen langs waarvan ik mij besef dat ik ze eigenlijk nergens had besproken.   Want ik maak foto’s die net even anders zijn dan anders, stoerder, spannender.

Maar hoe bloot ga je dan?   Goeie vraag. Bij een man is het toch wat makkelijker om shirtless te gaan, helemaal als je goed gebouwd bent. Maar wat vrouwen betreft is dit mijn leidraad: als eerste moeten we ons er beiden goed bij voelen en ten tweede wil ik in onderling overleg wel degelijk topless proberen als de foto wat moois kan opleveren. Maar never nooit alles in beeld. Dat gaat in mijn ogen te ver.

En zet ik alles op facebook? Dat is ook een heel goeie vraag. Het is zo dat ik het liefst wel alles op facebook wil zetten, want zo maak ik tenslotte reclame. Maar .. ik zet niets op facebook als we er niet beiden achter staan. Zo simpel is het, geen uitzonderingen.

Ok then! Betekent dit nu dat ik vanaf nu alleen achter vrouwen aan ga? Nou nee – voordat mijn moeder denkt dat het weer goed komt met mij 😉 – ik blijf ook mannen zoeken!

Dus daarom: ben je man of vrouw, wil je een bijzondere foto maken, stoer en anders, heb je misschien zelfs iets leuks gezien op pinterest of waar dan ook, …. Stuur graag een berichtje!

We maken d’r wat moois van.